Õpetajate ette astuvad nii teadlased kui praktikud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuurikeskuses toimunud hariduskonverentsile tuleb kohale mitusada haridustöötajat üle maakonna. Osavõtjate rohkus annab korraldajatele kindluse konverentsi korraldamisega jätkata.
Valga kultuurikeskuses toimunud hariduskonverentsile tuleb kohale mitusada haridustöötajat üle maakonna. Osavõtjate rohkus annab korraldajatele kindluse konverentsi korraldamisega jätkata. Foto: Arvo Meeks

Valgas saab sellelgi aastal uue õppeaasta eel teoks hariduskonverents. Tänavu kannab see pealkirja «Haridus kui võimalus» ja toimub neljapäeval, 25. augustil Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Konverentsile on oodatud kõik Valga linna ja maakonna haridusinimesed ning teised huvilised.

Selleaastase konverentsi üks peaesinejaid on Rein Veidemann – eesti kirjandusteadlane, ajakirjanik, kirjanik ja õppejõud, kes räägib väärtustest, lugemisest ja lugemusest ning selle vajalikkusest hariduses ja harituse väljakujunemisel.

Haridus- ja teadusministeeriumist on sihte uueks õppeaastaks tutvustamas üldharidusosakonna asejuhataja Pille Liblik.

Kristi Vinter Tallinna ülikoolist teeb ülevaate Eesti elukestva õppe strateegiast 2020. See annab rõhuasetused järgnevate aastate haridusalastele tegemistele ja paneb paika olulisemad eesmärgid, milleks on muutunud õpikäsituse rakendamise vajalikkus meie koolides. Vinter räägib, kuidas protsess käivitunud on, miks on see vajalik juba lasteaiast alates ja millised on pidurdavad asjaolud.

Hindamine, ka õpetaja hindamine, on lasteaias ja koolis aktuaalne teema, mida seekord käsitleb psühholoog ja juhtimiskonsultant Mait Raava. Hindamise teemat täiendab eraettevõtte positiivsetel näidetel Kristiina Mitt, kes on digitaalse meedia agentuuri FCR Media AS juht.

Õpilane peab saama koolis teadmisi, oskusi ja sotsiaalseid vilumusi. Seda kõike kool annab, aga miks on siis meie õpilased õnnetumad kui nende eakaaslased teistes Euroopa Liidu maades? Sel teemal saab sõna Tiina Jõgeda, tuntud kui Eesti Ekspressi arvamuslugude kirjutaja ja psühholoogiline nõustaja.

Konverentsipäeva juhib Märt Treier. Selle avab linnapea Kalev Härk, kohalolijaid tervitab maavanem Margus Lepik.

Konverentsi korraldab ja finantseerib Valga linnavalitsus, toetab Valgamaa Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles