Norralastele tuli taas medalilisa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra lipp.
Norra lipp. Foto: SCANPIX

Naiste U23 vanuseklassi 7,5+7,5 km suusavahetusega sõidu poodiumi kaks kõrgemat kohta hõivasid Otepääl toimuvatel võistlustel norralannad. Maailmameistriks tuli Ingvild Flugstad Oestberg ajaga 41:55,5, teine oli Britt Ingunn Nydal (+6,4). Kolmanda koha sai soomlane Kerttu Niskanen (+7,4).

Võitja Oestberg tunnistas, et medali saamine oligi täna eesmärk. «Olen väga rahul, et suutsin võita. Kerttu oli väga tugev klassikas ja Britt tegi väga tugeva võistluse teise poole. Ma ei saanud kuni lõpuni võidus kindel olla,» võttis ta võistluse kokku.

Teise koha omanik Nydal oli hõbeda üle meeldivalt üllatunud. «Teadsin, et Ingvild on väga tugev, tema võit ei olnud ootamatu. Ma ei osanud teist koha loota. See oli hea üllatus,» ütles Nydal.

Niskaneni sõnul ei olnud tegemist tema lemmikdistantsiga. «Olen rõõmus oma pronksi üle, suusavahetusega sõit ei kuulu minu lemmikute hulka. Üldiselt olen klassikas tugevam, aga täna suutsin korralikult ka uisku sõita,» rääkis Niskanen.

Eesti esindajaid oli rajal kaks. Triin Ojaste saavutas 23. ja Heidi Raju 33. koha. Võistluse lõpetas 37 sportlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles