Fond aitab kergendada liikumispuudega laste elu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikusmispuudega Laste Toetusfondi ratsutamisteraapia laager 2011.
Liikusmispuudega Laste Toetusfondi ratsutamisteraapia laager 2011. Foto: Liikusmispuudega Laste Toetusfond

Seitse aastat tagasi asutas Sirli Jassov isiklikust kogemusest ajendatuna Liikumispuudega Laste Toetusfondi. Tegu on heategevusühinguga, mis loodud liikumispuudega laste ja nende perede toetamiseks.

Toetusfondi missioon on aidata kaasa liikumispuudega laste ja nende perede lõimumisele ühiskonda. See soovib pakkuda uusi võimalusi, kogemusi, teadmisi, võimalusi saada osa kultuurist ja meelelahutusest, avardada silmaringi ning pakkuda positiivseid emotsioone.

«Püüame laiendada liikumispuudega laste ravivõimalusi, toetada abivahendite soetamist, parandada elukvaliteeti ning äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes,» kinnitas Jassov.

Kuna on mitu teraapiat ja abivahendeid, mis riikliku toetuseta, aga väga tõhusad ja vajalikud, püüab fond tema kinnitusel täita seda tühimikku ja teha need kättesaadavaks ka neile, kellel endal võimalusi napib. «Oleme korraldanud ratsutamisteraapia laagreid ja teisi koosviibimisi,» tõi ta välja.

«Loodame, et meie pakutav on suureks abiks ja motivaatoriks tervele perele, kus kasvab liikumispuudega laps. Ka nende perede kõikidel liikmetel on õigus olla täisväärtuslikud ühiskonnaliikmed. Soovime, et liikumispuudega lapsed täisealiseks saades oma eluga ise hakkama saaksid, mitte ei jääks sõltuma oma vanematest või sotsiaalsüsteemist,» rõhutas Jassov.

Et teada saada liikumispuudega laste ja nende perede tegelikke vajadusi ja muresid, palub Jasson kirjutada nendest fondile meiliaadressil sirli.lltf@gmail.com. Samuti on oodatud ka inimeste oma nägemus nende probleemide lahendamisest ja laste täitmist väärivatest unistustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles