Metsamajandajad üle Eesti tutvusid Valgamaa tormikahjudega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline pilt oli kuu aega tagasi tormist räsitud piirkonnas tavaline. Sealsetelt elanikelt nõudis olukord pikka meelt ja kanntlikkust.
Selline pilt oli kuu aega tagasi tormist räsitud piirkonnas tavaline. Sealsetelt elanikelt nõudis olukord pikka meelt ja kanntlikkust. Foto: Paul Poderat/Valgamaalane

Taasiseseisvumispäeval kuulutati Valgamaal Karula rahvuspargi lähistel asuvas Nakatu Turismitalus peetud metsamajandajate kokkutulekul välja parim metsamajandaja 2016. Austava tiitli sai tänavu Rain Ajaots Harjumaalt.

Lisaks anti välja neli eriauhinda: tubli metsakasvataja on Karo Mets OÜ, tubli talukultuuri hoidja Heli Vahing, tubli tulevikku vaataja Merit Kvatš ja kogukonda hoidev metsaomanik Agu Takis.

Eesti Erametsaliidu korraldatav metsamajandajate konkurss viib edasi üle 20 aasta toimunud talumetsamajandajate konkursi traditsioone uues võtmes. Kolm aastat tagasi nime muutnud konkurss on mõeldud kõigile metsaomanikele, kes majandavad oma metsi vastutustundlikult. Sel aastal osales konkursil viis metsaomanikku, kelle seas oli ka üks metsandusettevõte.

Tunnustatud metsaomanikke iseloomustab läbimõeldud tegevus ning tihe koostöö metsaühistutega. Kõik tänavused osalejad on aktiivsed metsaühistute liikmed, panustades läbi selle metsaomanike ühistegevusse.

Konkursi hindamiskomisjoni liige Aira Toss tõi välja selle, et metsamajandajate konkurss toob ilmekalt esile erinevad suunad taasisesesivumise järgses  Eesti erametsanduses.

«Meie riigis on tublisid metsandusettevõtteid, kus töötavad haritud metsandusspetsialistid ja tehakse läbimõelduid investeeringuid metsakasvatusse ning metsamaaparandusse. Samas on väga elujõulisi  näiteid  põlvkondadeülesest traditsioone austavast peremetsandusest. Rõõmu teeb see, et mõlemad suunad on leidnud ühisosa metsaühistutes.»

Kokkutulnud külastasid eelmise aasta parima metsamajandaja Tõnu Mändla metsi ning tutvusid Valgamaa tormikahjudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles