Heitlik ilm pole Valgamaa turismitalude suurim mure

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme vallas asuva Marja talu perenaine Sirje Luther tunneb, et talle kui ettevõtjale on riigi poolt tehtud küll palju ettekirjutusi, kuid riigi poolt abi ei paista.
Helme vallas asuva Marja talu perenaine Sirje Luther tunneb, et talle kui ettevõtjale on riigi poolt tehtud küll palju ettekirjutusi, kuid riigi poolt abi ei paista. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Heitlike ilmastikuolude, riiklike ettekirjutuste, kõikuva külastajate arvu ja muude ette­nägematute probleemide valguses ei ole majutuskohti vedavate inimeste elu sel suvel kuigi lihtne olnud.

Taheva vallas asuva Kaldavere turismitalu peremehe Andres Maisla sõnul on vihmane ja kehvapoolne ilm viimasel ajal klientide arvu kahandanud. «Soojade ilmadega satuvad meie juurde näiteks jalgrattamatkajad, kes lihtsalt mööda sõidavad ning meie juurde puhkama jäävad,» sõnas Maisla ning lisas, et juunis liikus rahvast märgatavalt rohkem kui järgmistel suvekuudel.

Kaldavere turismitalu ei paku külastajatele mitte ainult kohta, kus ööbida. Lisaks on turistil võimalik mängida paintballi, maadelda sumokostüümis ning tegeleda teiste põnevate aktiivaladega. «Eriti hästi läheb külastajatele peale trossisõit,» rääkis peremees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles