Korterelamus põles köök

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng. Foto on illustratiivne
Põleng. Foto on illustratiivne Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Esmaspäeval kell 23.10 teatati häirekeskusele tulekahjust Valga maakonnas Otepää vallas Sihva külas.

Tulekahjust teataja sõnul oli kolmanda korruse korteris näha leeke ja aknast tuli paksu suitsu. Samuti olid tema andmetel korteris inimesed.

Päästjate saabumise ajaks olid elanikud iseseisvalt välja saanud. Kahjuks oli põleva köögi aken ja uks lahti jäänud, mille kaudu tulekolle sai õhku juurde ning üsna algjärgus avastatud põleng oli siiski kiiresti suureks paisunud. Päästjad sisenesid tulekahju kustutamiseks korterisse. Kustutustööd lõpetati kell 00.22.

Korteris olid tulekahju avastamise hetkel mees ja naine. Üle 50 aasta vana peremees proovis alguses põlengut ise kustutada, kuid see ei õnnestunud ja ta sai suitsu sissehingamisest mürgistuse. Kiirabi andis talle koha peal esmaabi.

Päästetööjuhi esialgsetel andmetel sai põleng alguse elektrilise marjakuivati rikkest. Tulekahju tagajärjel hävis köögi sisustus. Teised ruumid said tahmakahjustusi. "Veekahjustusi sai ka alumise korruse korter," lisas päästeameti Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Korterist puudus töökorras suitsuandur. Elanike sõnul oli patarei just tühjaks saanud. Päästeamet juhib sellega seoses tähelepanu, et suitsuanduri patarei vahetamisega viivitamine võib maksta teile elu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles