Kesklinlased saavad Valga tuleviku suhtes sõna sekka öelda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnavalitsus. Foto on illustreeriv.
Valga linnavalitsus. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Valga linnavalitsus on koostamas linna tuleviku seisukohalt olulist dokumenti – linna üldplaneeringut. «Eesmärk on muuta Valga hästi funktsioneerivaks väikelinnaks, rõhuasetusega kesklinna taaselustamisele, elamufondi nüüdisajastamisele ning äri- ja tootmisalade taaskasutamisele. Koostatav planeering on aluseks linna edasisele arengule ja kogu siinsele ehitustegevusele,» selgitas linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht.

Kesklinn on iga linnale kõige olulisem koht, mis mõjutab linna mainet. Et linnavalitsus saaks kesklinna ümberkujundamisel arvestada erinevate arvamustega juba planeeringulahenduse väljatöötamise ajal, viib linnavalitsus kesklinna elanike seas augusti lõpul läbi küsitluse. Küsimused puudutavad kesklinna väärtusi ja elanike hinnanguid olulistes valdkondades.

Iga kesklinna leibkonna postkasti jõuab augusti neljanda nädala jooksul üks küsitlusankeet. Juhul, kui leibkonnas on rohkem kui üks inimene, kes sooviks küsimustikule vastata, saab ankeete juurde küsida linnavalitsuse esimesel korrusel asuvast infoletist või paluda see saata e-posti teel PDF-failina.

Küsimustik on anonüümne, vastuseid ei viida kokku isikute või leibkondadega ning tulemusi kasutatakse statistiliselt üldistatud kujul.

Täidetud ankeedi palub linnavalitsus tagastada hiljemalt augusti lõpuks. «Ankeedi palume panna spetsiaalsetesse tähistatud postkastidesse, mis asuvad Valga raekojas infokeskuse ukse kõrval, linnavalitsuse hoone esimesel korrusel, kultuurikeskuse fuajees piletikassa kõrval ning kaubanduskeskuste Rimi ja Selver infolettide läheduses,» sõnas Heletäht.

Küsimustikku või koostatavat üldplaneeringut puudutavate küsimuste osas palub linnavalitsus ühendust võtta linnaarhitekt Jiri Tinteraga.

«Küsitluses osalenute seas loosime välja 12 piletit kahele inimesele, see on kokku 24 piletit kultuurikeskuses aset leidvale kinoseansile piletisaaja enda valikul ning kolm Valga põhikooli ujula hooajalist pääset,» lisas Heletäht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles