Kõrge korsten kaob linnapildist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 23. augusti hommikul võisid valgalased ASi Eraküte Valga katlamaja korstnahiiglast kogu tema suuruses näha viimast korda. Põhjus, miks viimastel päevadel selle ümber tellinguid paigaldati, oli teisipäeval alanud korstna lammutustöö.

45,9 meetri kõrguse punastest tellistest korstna otsas oli juba pärastlõunal näha kaht töömeest, kes puurvasara abil sellest tükke murendasid ja maapinna poole saatsid. Tööd käisid mõistagi turvaliselt, ohtlik ala oli piiratud aia ja turvalintidega ning ka lammutajad järgisid ohutusnõudeid. Lahtivõetud kivid heideti otse korstna kivisesse kõhtu, kust nad siis alloleva avause kaudu konteinerisse ladustati.

Kui asja Eraküttest lähemalt uurisime, saime teada, et käimas on hakkepuidukatla suitsugaaside kondensaatori projekteerimis- ja ehitustööd. Nõukogudeaegse hiigelkorstna asemele tuleb selle moodsam variant – metalse kestaga 30meetrine "suitsutoru".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles