Politseinikud panevad kutseoskused proovile

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga politseijaoskonda esindavad politsei kutsemeisterlikkuse võistlustel patrullitalituse juht Renee Sildnik, arestimaja vanem Toomas Joakit, piirkonnavanem Marek Käis ja liikluspolitseinik Rene Lipping.
Valga politseijaoskonda esindavad politsei kutsemeisterlikkuse võistlustel patrullitalituse juht Renee Sildnik, arestimaja vanem Toomas Joakit, piirkonnavanem Marek Käis ja liikluspolitseinik Rene Lipping. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna, 24. augustil algasid Pärnumaal politsei- ja piirivalveameti (PPA) kutsemeisterlikkuse võistlused. Selgitakse välja parimate oskuste ja teadmistega meeskond.

Võistluste peakorraldaja rollis oleva Lääne prefekti Kaido Kõplase sõnul nõuavad võistlused osalejatelt teadmisi, oskusi ja ka head meeskonnatööd. «Ülesanded on elulised ja otseselt politsei tööga seotud. Kuigi eelkõige on võistlus oskuste näitamise koht, saavad politseinikud ülesandeid lahendades alati ka uusi teadmisi, mida igapäevases töös rakendada,» ütles Kõplas.

Ta tõdes, et politseitööd hinnates läheb inimestele kõige enam korda ametnike suhtlemisoskus, hoolimine ja oskus abivajajat märgata. «Sellepärast jälgivad kohtunikud kutsevõistlustel lisaks osalejate teadmistele ja vilumusele politseinike oskust olukordi inimlikult lahendada.»

Võistlused algavad teadmiste testiga, järgneb isikutuvastamise ülesanne, vigursõit ja laskmisharjutus. Teise võistluspäeva alad on merepääste, avalik suhtlemine ja väljakutse lahendamine. Võistlused lõpetab kombineeritud teatevõistlus.

Osalevad kõigi politseijaoskondade, prefektuuride ja kesküksuste esindajad. Lisaks PPA võistkondadele osalevad võistlustel väliskolleegid Lätist, Leedust, Soomest ning partnerasutuste meeskonnad Sisekaitseakadeemiast, maksu- ja tolliametist ning abipolitseinike seast. Kokku osaleb 33 meeskonda.

"Valga politseijaoskonda esindavad politsei kutsemeisterlikkuse võistlustel patrullitalituse juht Renee Sildnik, arestimaja vanem Toomas Joakit, piirkonnavanem Marek Käis ja liikluspolitseinik Rene Lipping," ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak.

PPA kõiki töövaldkondi hõlmavad kutsemeisterlikkuse võistlused toimuvad teist aastat. Eelmisel aastal korraldas võistlusi Lõuna prefektuur ning kutsemeistrite tiitli sai Narva politseijaoskonna meeskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles