Tomatid tahavad õhku ja päikest

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatisaak sõltub suuresti ilmast, aga ka aiapidajast: kas ta on tomatid istutanud piisavalt hõredalt ja haiged lehed kasvuhoonest välja viinud.
Tomatisaak sõltub suuresti ilmast, aga ka aiapidajast: kas ta on tomatid istutanud piisavalt hõredalt ja haiged lehed kasvuhoonest välja viinud. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti taimekasvatuse instituudi teadur Ingrid Bender leiab, et tänavune tomatiaasta on hea – soojust on olnud piisavalt ja saak tuleb kena. Jõgeval sordiaretuse osakonnas aga ollakse uue kollase tomatisordi otsinguil.

Viljade valmimise ajal ei ole olnud Ingrid Benderi sõnul Eestis ekstreemset kuumust, mis tomatitele hästi ei mõju, ning seetõttu tuleb saak hea. Küll on suve teises pooles palju sadanud ja liigsel õhuniiskusel on tomatitele oma mõju.

«Põhiline häda, mida liigne õhuniiskus kaasa toob, on seenhaigused. Kõige tavalisem on hahkhallitus nii viljadel kui lehtedel,» märgib Bender.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles