Toetus peaks tooma Valgamaale uusi töökohti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid. Foto on illustratiivne.
Elektriliinid. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) alustas ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi taotluste vastuvõtmist. EAS toetab elektrivõrguga liitumist ja elektrivõimsuse suurendamist Ida-Viru, Põlva, Valga ja Võru maakonnas asuvates ettevõtetes. Toetuse eesmärgiks on stimuleerida majanduskasvu ja luua uusi töökohti.

Pilootprogrammi tingimused kinnitanud riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul on toetuse eesmärk elavdada Ida-Viru, Põlva, Valga ja Võru piirkonna majandust. «Piirkonna eripära tõttu vajavad siinsed ettevõtjad riigi tuge, et arendada kiiremini tootmistegevust ning luua piirkonda kõrgema palgaga töökohti või kasvatada lisandväärtust.»

EASi juhatuse liikme Sille Talveti hinnangul on ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogramm oluline mitmel põhjusel. «Programm toetab ettevõtluse arengut Tallinnast ja Tartust väljapoole jäävates regioonides. Lisaks ootame, et pilootprogramm aitab võimendada teisi EASi ettevõtlusele suunatud programme.»

Programmiga toetatakse ainult selliseid projekte, mille elluviimisel tekivad täiendavad piirkonna keskmisest kõrgema palgaga töökohad või suureneb lisandväärtus töötaja kohta.

Pilootprogrammis saavad taotlejad olla äriühingud, mille tegevusala on töötlev tööstus (EMTAK tegevusala kood C), mis on äriregistrisse kantud vähemalt 12 kuud enne taotluse esitamise tähtpäeva ning mille müügikäive 2015. aastal ületas taotletava toetuse summat.

Toetuse suurus on 5000–50 000 eurot ühe projekti kohta, millele lisandub omafinantseering vähemalt 50% ulatuses.

Taotluste vastuvõtmine lõpeb käesoleva aasta 21. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles