Välistatud pole uus bussiveohange

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed sisenevad bussi.
Inimesed sisenevad bussi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsuse mullu detsembris käivitatud bussiveohanke dokumendid vaidlustati, mistõttu võib linn korraldada uue hanke.
 

Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht ütles, et hankedokumendid võttis välja neli firmat. Tema sõnul vaidlustati hankedokumendid 20. jaanuaril ning teisipäeval arutas seda rahandusministeeriumi juures asuv riigihangete vaidluskomisjon, kes teeb oma otsuse 8. veebruaril. «Võimalik, et peame uue hanke välja kuulutama,» märkis Heletäht.

Valga linnavalitsus otsis hankega vedajat kahele doteeritavale bussiliinile tuleva aasta märtsi algusest 2014. aasta märtsi alguseni. Teisipäeval oleks pidanud olema hankele pakkumiste esitamise tähtaeg.

Hanketingimuste järgi pidi pakkuja ühistransporditeenuste summaarne netokäive viimasel kolmel aastal olema vähemalt viis miljonit krooni. Pakkuja kasutuses peab olema vähemalt kolm bussi, mis peavad vastama A-klassi või I-klassi ehk linnabussi nõuetele.

Üks põhibussidest peab mahutama vähemalt 80 reisijat ja teine põhibuss vähemalt 50 reisijat. Busside väljalaskeaasta ei tohi olla varasem kui 2006. Samuti peab pakkuja olema teinud viimasel kolmel aastal linnades bussidega liinivedu rohkem kui 150 000 liinikilomeetrit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles