Toetus aitab Mulgi kuurorti rajada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks juba paari aasta pärast välja nägema Tõrva kesklinn.
Selline peaks juba paari aasta pärast välja nägema Tõrva kesklinn. Foto: Repro

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas rahastada Tõrva linnavalitsuse projekti linna keskväljaku uuendamiseks. Selle eesmärk on anda uus ilme linna keskväljakule ja selle kõrval asuvale Nooruse pargile.

Projekti rahastatakse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise summadest. Kogumaksumus on 1,8 miljonit eurot, millest EASi toetuse suurus on maksimaalselt 1,2 miljonit eurot. Ülejäänu kaetakse linna oma- ja laenuvahenditest.

Tõrva linnapea ja projekti eestvedaja Maido Ruusmann meenutas, et keskväljaku kordategemisest on räägitud 20 aastat, kuid mitmesugustel põhjustel ei ole plaanid seni teostunud. «Tänu Euroopa Liidu toele muudame 2017. aasta sügiseks Tõrva keskväljakut tundmatuseni ning anname kesklinnale juurde uut arenguhoogu.»

Ruusmanni sõnul võidavad plaanitud tegevustest kõige rohkem tõrvakad ja Tõrva piirkonna elanikud.

Tõrva on 2017. aastal moodustatava 6500 elanikuga Tõrva valla keskus ning ühtlasi on keskväljaku kordategemine väärikas sünnipäevakingitus saja aasta juubelit tähistavale Eesti Vabariigile.

Keskväljaku rekonstrueerimistöödega loodetakse alustada 2017. aasta veebruaris-märtsis ning tööde lõpetamine on plaanitud sama aasta oktoobrisse.

Väljaku rekonstrueerimisprojektiga tehti algust 2014. aastal, kui koostöös Eesti Arhitektide Liiduga korraldati väljakule uue ilme andmiseks arhitektuurikonkurss, mille võitis lahendus «Mulgi kuurort». Võidutöö autorid olid Mari Rass, Ott Alver, Alvin Järving ja Ilmar Klammer, kes esindasid aktsiaseltsi Novarc Group ja osaühingut Arhitekt Must.

Konkurss leidis aset osana EV 100 arhitektuuriprogrammist «Avalik ruum», mille eesmärk oli Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks taasaktiveerida Eesti suuremates keskustes olulised keskuste piirkonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles