Vanad maksumärgid lähevad keelu alla

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana ja uus maksumärk.
Vana ja uus maksumärk. Foto: Maksu - ja Tolliamet

Neljapäeval, 1. septembril lõpeb vana maksumärgiga tubakatoodete müügi ja ladustamise luba. Sellest kuupäevast tohivad kauplused ja hulgilaod müüa vaid 1. juunist kehtiva maksumärgiga sigarette ja suitsetamistubakat, andis teada makus- ja tolliamet.

Juunis jõustus tubakatoodetele uus aktsiisimäär, millega seoses kehtestati tubakatoodetele uus maksumärgistus. Vana maksumärgistusega sigarette ja suitsetamistubakat võis müüa kolme kuu jooksul augusti lõpuni.

Vana märgistusega müümata sigaretid tuleb ettevõtjatel 1. septembriks toimetada tagasi aktsiisilattu. Aktsiisilaopidaja otsustab, kas toodetelt saab vana maksumärgi eemaldada ja uue maksumärgiga märgistada või tuleb tooted hävitada.

Maksumärki võib tootelt eemaldada ainult maksuhalduri järelevalve all. Toodetelt, mis hävitatakse koos maksumärgiga maksuhalduri esindajate juuresolekul, on võimalik aktsiis tagasi taotleda.

Vanu maksumärke saavad aktsiisilaod maksu- ja tolliametile tagastada kuni järgmise aasta 31. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles