Otepääl saab näha veelauavõistlusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wakepark. Foto on illustratiivne
Wakepark. Foto on illustratiivne Foto: Ülla Tamm

Seikluspargis nimega Otepää Wakepark leiab 10. septembril aset veelaua- ja veesuusavõistlus «Mushrooming at OWP», Eesti meistrivõistluste 3. finaaletapp. Korraldajate sõnul saab põnevust olema küllaga.

Pargi juhataja ja võistluste organiseerija Aivar Kullamaa kinnitusel on veesuusatamine ja veelauasõit lihtsamini õpitavaid veespordialad üldse.

«Ala eeldab keskmisel tasemel ujumisoskust ning sellega sobib alustada juba kuuendast eluaastast,» rääkis Kullamaa. «Siit edasi on lihtsasti omandatavad surfamine, lohesurf, lumelaua-, mäesuusa- ja rulasõit. Kõikidele teistele spordialadele on see selgelt üldfüüsist ja koordinatsiooni toetavaks treeninguks.»

Kullamaa sõnul käivad nende seikluspargis sõitmas paljud ujujad, judokad, murdmaa- ja mäesuusatajad. Jahedat vett või ilma vaja karta ei ole, kuna kohapeal on võimalik rentida kalipsosid ja kõike vee peal sõitmiseks vajaminevat. Pargis on üleval mitmesugused takistusted – hüpped, boks, torud, libistamissein –, mis annavad võimaluse sooritada närvekõditavaid trikke ning hüppeid.

Kõike seda saab oma silmaga vaadata juba 10. septembril, mil kohal on veespordi Eesti paremik. Üritus on pealtvaatajatele tasuta, kohapeal tegutseb turg, kus pealtvaatajad saavad oma vahetamist või müümist vajava asja maha müüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles