Sügis toob lapsed liiklusesse, märgakem neid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed lähevad kooli avaaktusele.
Lapsed lähevad kooli avaaktusele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Septembriga algab uus kooliaasta ja liikluskeerisesse lisandub palju noori liiklejaid, kes on õppeaasta algusest ärevuses. Oma kooliteed alustavatele lastele on ümbritsev võõras, tänavad ja liiklusohud veel tundmatud, kuid aegsasti neile tähelepanu juhtides saame kooliaasta üheskoos turvaliselt mööda saata.

Head lastevanemad, saatke võimalusel esimestel nädalatel väikeseid õppureid kooli, selgitage neile võimalikke riske, valige välja ja õpetage selgeks kõige ohutum koolitee. Hea oleks, kui käiksite koolitee läbi ja vaatasite seda lapse silmade kõrguselt, nii oskate ka ise paremini näha seda, mida näeb laps, ja võimalikke ohte ennetada.

Kui teel kooli tuleb ületada sõiduteed, tuleks valida selleks ettenähtud koht või selle puudumisel paik, kus tee on mõlemalt poolt hästi nähtav. Ja kui koolitee või tee bussipeatusesse kulgeb sõidutee ääres, tuleb liigelda kindlasti kõnniteel ja selle puudumisel vasakul pool sõidutee servas, kuna siis on vastutulevaid sõidukeid parem jälgida ja vältida tagant tulevate sõidukite lähedalt möödumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles