Juhtkiri: Vaja on ka uut sisu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mitmel pool Valgamaal on koolidega seonduv viimastel aastatel vaidlusi tekitanud. Vaieldud on näiteks koolide liitmise ja lahutamise, õppemetoodikate, aga ka keskkooliosa mõttekuse üle maapiirkonna koolis. Kuigi enamasti on saavutatud kompromiss, ei ole kaugeltki kõik olukorraga leppinud. Ilmekas näide on mõne senise Lüllemäe põhikooli õppuri suundumine koduõppele.

Haridus peab ajaga kaasas käima. Sestap jääb mulje, et Eestis käib juba aastakümneid pidev koolireform. Vahel kipub mõni lapsevanem õpetajaid süüdistama, et need uuendustega kaasa ei lähe. Samas leiab pea alati vastukaaluks mõne teise vanema, kes liigset uuenduslikkust koolis taunib. Oluline on ära kuulata kõik osapooled. Kui neid, kes muudatusi ei mõista, on arvestatav hulk, tuleks edasiliikumisel tempo maha võtta.

Just nii tegi ka Valga põhikool, mille juht soovis teiste uuenduste kõrval sellest sügisest koolis sisse seada niinimetatud eeltunni. Üks eesmärke oli seejuures lapsed tänapäevasest digimaailmast enne koolipäeva algust tagasi reaalsesse maailma tuua. Algatus aga tekitas vastuseisu nii mõneski õpetajas ning lapsevanemas ja nii on plaanist esialgu loobutud. Tark ju ei torma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles