Inimesed jälgivad oma tarbimist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarbijate seas on tõusnud huvi võimaluste vastu oma energiatarbimist jälgida ja kulusid vähendada.

Eesti Energia elektritoodete portfelli juht Taavi Pungas (pildil) kinnitas, et küsimusi sel teemal laekub nii Eesti Energia nõustamiskeskuse e-postile kui klienditelefonile. «Koduseadmete täpset kulu on teenindajal keeruline välja arvutada. Küll aga on kliendi jaoks lihtsam ja tulusam leida see kulu Eesti Energia mobiiliäppi või erinevaid mõõteseadmeid kasutades, mis iga seadme tarbimise täpselt ära määravad.»

Paljudele tuleb Pungase sõnul üllatusena isegi see, et eri seadmed tarbivad ka ooterežiimil elektrit. Kõigi koduste elektriseadmete kogutarbimist kuu või päeva jooksul saavad kliendid jälgida Eesti Energia e-teeninduse tarbimisgraafikult või mobiiliäpist, mille allalaadimiste arv on viimase poolaasta jooksul kasvanud viiendiku võrra 30 000ni. Ka Valgamaal kasvas äpi kasutajate arv võrreldes möödunud aastaga 23 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles