Vanalinna peaks naasma Liivimaa hing

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks juba lähitulevikus hakkama välja nägema Valga ajalooline linnasüda.
Selline peaks juba lähitulevikus hakkama välja nägema Valga ajalooline linnasüda. Foto: Repro

Valga linnavalitsuse projekt «Valga vanalinna (8. kvartali) rekonstrueerimine esinduslikuks linnaruumiks» sai piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest rahastuse, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht.

Projekti kogumaksumus on 1,7 miljonit eurot, millest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toetus on 1,5 miljonit ja 200 000 eurot omaosalus.

Valga linnapea Kalev Härk kinnitas, et rekonstrueerimise järgselt tuleb Valga vanalinna tagasi Liivimaa hing - taastub ajalooliselt väärikas ja sündmustest pidevalt tukslev linnasüda.

Valga vanalinna projektiga on algust tehtud juba 2015 aastal, kui koostöös Eesti Arhitektide Liiduga korraldati arhitektuurikonkurss. Sellel tunnistati parimaks ideekavand märgusõnaga «Tootem», mille autorid on Gianfranco Franchi, Chiara Tesi ja Rea Sepping Itaalia arhitektuuribüroost FRANCHI ASSOCIATI.

«Uuenenud Valga vanalinnas saavad kokku tänapäevane ja vana: ajaloolised hooned säilitatakse ja renoveeritakse, linnasüdamesse rajatakse juurde uus ja modernne keskväljak, mis saab sündmuste toimumise ja inimeste kohtumise paigaks,» lisas linnapea.

Valga vanalinna rekonstrueerimistööde käigus on plaanis kõigepealt taastada Valga kreisihoone katus ja lammutada hilisem juurdeehitus ning nende töödega tahetakse jõuda valmis juba käesoleva aasta lõpuks. Vanalinna keskväljaku rajamise töödega on plaanis alustada 2017. aasta kevadel ning valmis peaks keskväljak saama Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles