Video: Kaubik sõidab Tartumaal otsa mootorrattale (46)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Rõngu lähedal sõitis mootorrattur otsa vasakpööret sooritanud kaubikule.
Tartumaal Rõngu lähedal sõitis mootorrattur otsa vasakpööret sooritanud kaubikule. Foto: Kuvatõmmis videost

Valgamaalase lugeja auto pardakaamera salvestisele jäi, kuidas Tartumaal Rõngu lähedal sõitis eile, 31. augustil vasakpööret sooritanud kaubik otsa mootorratturile.

Salvestiselt on näha, kuidas eessõitev kaubik Peugeot Boxer hakkab pöörama vasakule. Ta laseb küll läbi vastutuleva kaubiku, kuid ei märka, et sellele järgnes mootorrattur. Kaubikujuht keeras mootorratturile ette ning toimus kokkupõrge, milles 44aastane mootorratast juhtinud mees sai raskelt viga. Kiirabi toimetas ta haiglasse.

Politsei selgitas välja, et mõlemad mootorsõidukijuhid on kained ja omavad juhtimisõigust. Õnnetuses osalenud kaubik oli teadaolevalt teel Valgast Tartu suunas. Juhtunu üksikasjad selgitatakse välja alustatud menetluse käigus.

«Suurem tähelepanelikkus on märksõna, mis kehtib ühtmoodi kõigile liiklejatele. Vähetähtsam ei ole turvavarustuse kasutamine tsiklisõidul, sest avariis saab mootorrattur pea alati raskemalt viga kui autojuht: viimast kaitsevad turvapadjad ning tonnide jagu terast. Kindlasti tuleb jälgida piirkiirust, sest näiteks suurel kiirusel liikuv mootorrattur võib avarii korral põhjustada kurbi tagajärgi ka autosistujatele,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Valgamaalasele.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles