Rongist tuleb vahepeal bussi kolida

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

13.–27. septembrini mõjutavad Tartu–Valga rongiliiklust remondid Nõo–Elva ja Sangaste–Valga jaamavahede raudteesildadel.

«Remondipäevadel kehtib Tartu–Valga liinil ajutine sõiduplaan ning osaliselt tuleb Elronil reisijate teenindamiseks liinile saata asendusbussid. Asenduste tõttu on muutusi ka rongide väljumis- ja saabumisaegades,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Tartu–Valga liinil sõidavad rongid ajutise sõiduplaani järgi 13., 15., 22. ja 27. septembril, mil raudteesilda remonditakse Valga–Sangaste lõigul. Neil kuupäevadel sõidavad rongid päevastel aegadel Tartust Sangasteni ning Sangaste ja Valga vahel sõidutab Elron reisijaid bussidega. Varahommikuse reisiga Valgast Tartusse ja pärast tööpäeva lõppu Tartust Valka saab ka remondipäevadel rongiga ja ümberistumiseta.

Sõiduplaan muutub ka 19. ja 20. septembril, kui renoveeritakse Nõo–Elva jaamavahes asuvat raudteesilda. 19. septembril terve päeva vältel ja 20. septembri ennelõunal on Tartu ja Palupera vahel käigus asendusbussid ning rongiühendus toimib Valga ja Palupera vahel. 20. septembri lõunast taastub rongiühendus kogu Tartu–Valga liini ulatuses.

Asendusbussidega sõites on võimalik kaasa võtta lapsevankreid, neid saab paigutada vastavalt bussi tüübile kas kokkupanduna bussi all olevasse pagasiruumi või bussi sisse. Bussis on lubatud vedada puuriga väikeloomi, ent omanikul tuleb arvestada võimalusega, et kui bussis on kõik istekohad täis, peab ta puuri loomaga sülle võtma. Bussi ei saa võtta suuri koeri ning ka jalgratastega reisijatel tasub valida reis, mida teenindab täies ulatuses rong.

Asendusbusside peatused ei asu alati raudteejaamas. Ronge asendavate busside peatused on märgistatud Elroni värvides tahvlitega. Peatused asuvad enamasti rongipeatuste lähedal, kuid on ka erandeid.

Elroni Tartu–Valga liini asendusbussid peatuvad 13., 15., 22. ja 27. septembril Sangaste jaama juures Tsirguliina bussipeatuses ning Valgas jaamahoone ees.

19. septembril ja 20. septembri ennelõunal, kui Elron teenindab reisijaid bussidega Tartust Paluperani, on asendusbusside peatuste asukohad Tartus jaamahoone ees Vaksali tänaval, Suur Kaare bussipeatuses Raudtee tänaval ja Külitse bussipeatuses Jõhvi–Tartu–Valga maanteel, Nõo raudteejaama bussipeatuses, Tõravere bussipeatuses Jõhvi–Tartu–Valga maanteel, Peedu bussipeatuses Uuta teel, Elva raudteejaama bussipeatuses ning Palupera raudteejaama parklas.

Ronnie Kongo selgitas, et asendusbusside peatuste valikul on silmas peetud rongijaama lähedust ja optimaalset sõiduaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles