Mööblitootja jõudis taas kasumisse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wermo toodang messil
Wermo toodang messil Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Võru mööblitootja AS Wermo keskendub varasemast enam omanäoliste mööblisarjade loomisele ning nende toomisele Eesti ja Baltimaade turule.

Juba 1947. aastast tegutsev mööblitootja on Eesti taasiseseisvumisperioodil keskendunud allhangetele, olles partner erinevatele siinsetele ja rahvusvahelistele ettevõtetele. Kui täna moodustab omatoodang 10% käibest, siis lähiaastate plaan on seda koos uute sarjade turuletoomisega pikkamööda kasvatada.

Wermo juhataja Raul Vene sõnul on sel suvel turule toodud 1960ndate retrohõngust inspireeritud sari Fun pälvinud nii trenditeadlike kui praktilisemat laadi kodusisustajate poolehoiu ning õigustanud ettevõtte valitud suunda.

«Oleme enam kui 20 aasta jooksul teinud koostööd paljude eri suuruse ja stiiliga ettevõtetega kodu- ja välismaalt. Oleme saanud selle käigus mitmekülgse kogemuse ning arendanud nii oskused kui seadmed tasemele, mis võimaldab täita ka kõige nõudlikumaid tellimusi,» ütles Vene. «See on andnud meile enesekindluse senisest julgemalt mõtelda oma tootesarjade loomisele ja olemasolevate täiustamisele.»

Hetkel pakub Wermo kolme oma sarja, mis kannavad nime «Ocean», «Monaco» ja «Fun». Neist viimane tuli välja kooliaasta eel, on kõige uuem ja ühtlasi menukaim. Lisaks edule on see Wermo töötajatele oluline ka seetõttu, et disain sai välja töötatud ühise pingutusena.

«Alguses oli ühel konstruktoril idee ümarate nurkadega sarjast ja sellest mõttest süttis kogu kollektiiv. Viimistlesime mõtted joonisteks ja seejärel toodeteks,» rääkis Vene. «Fun märgib Wermo jaoks mitmes mõttes ka uut suunda, sest soovime kasvada modernsemaks ja avatumaks mööblitootjaks.»

Uue ajajärgu juhatas Wermos sisse mullu juulis lõppenud ja 33 kuud kestnud saneerimisprotsess, mille jooksul tasuti võlausaldajatele kõik võlad ning alustati puhtalt lehelt. Nüüdseks on Wermo taas kasumlik ettevõte.

«Oleme oma tootmise ümber mõtestanud ja teinud selleks mitmeid olulisi investeeringuid,» sõnas Vene. «Tõestasime, et ei ole raskust, millest võrulase pealehakkamisega ei oleks võimalik jagu saada ning oleme nüüd tugevam ettevõte kui kunagi varem.»

Aastasse 1947 ulatuva ajalooga AS Wermo on tänaseks kasvanud kõigi kriteeriumide järgi kaasaegseks mööblitootjaks. AS Wermo toodab peamiselt kodumööblit, kasutades männi, kase, pöögi ja tamme täispuitu ning spoonitud, värvitud ja lamineeritud plaatmaterjali. Ettevõte omab FSC-sertifikaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles