Piimalehm Valka ei jõua, küll aga Võrru

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa inimesed peavad piimalehmale pai tegemiseks minema näiteks Tartusse või Võrru.
Valgamaa inimesed peavad piimalehmale pai tegemiseks minema näiteks Tartusse või Võrru. Foto: Eesti toiduliit

Toiduliidu piimalehma skulptuuri rahvahääletusel otsustati, et tänavuse piimakampaania raames külastab värvikirev piimalehma skulptuur lisaks Tartule, Narvale ja Tallinnale ka Rakvere ja Võru linna.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul võitis Võru ülekaalukalt – viiendik kõigist hääletusel osalenutest pidas õigeks, et piimatoodete tarbimist propageeriv lõbus lehmake sõidaks just Võrru.

«Teise sihtkoha nimel läks juba oluliselt tihedamaks rebimiseks – Rakvere, Pärnu ja Paide vahel saavutas Rakvere võidu vaid üksikute häälte toel. Seega asume kohe ette valmistama lehmaskulptuuri külaskäiku Rakverre, Pärnu ja Paide rahvas saavad aga lehmakese üle rõõmustada järgmisel aastal,» lubas Potisepp.

Toiduliidu juhi sõnul on värvikirev staarlehm pälvinud väga palju positiivset tähelepanu. «Meie skulptuur on omamoodi kummardus nii lehmadele, kes meile piima kui tõelist kangelaste toitu annavad, kui farmeritele, kes piimakarju kasvatavad ja meie tööstustele väga kvaliteetset toorpiima tarnivad.»

Tema sõnul on lehma skulptuur varustatud kahe lustaka märksõnaga selleks, et inimesed endast koos lõbusa lehmaga pilti teeks ja neid pilte sotsiaalmeediasse postitaks. «Kõigi vahel, kes sotsiaalmeedias nende märksõnadega lehmapiltidel figureerivad, loosime välja maitsvaid auhindu,» kinnitas Potisepp.

Potisepa sõnul on eestimaalaste seas küll väga armastatud toiduaine, kuid aegajalt on hea teadvustada, et piim pole mitte lihtsalt jook, vaid täisväärtuslik toit ning Eestimaa valge kuld.

«Tartu Kõrgema Kunstikooli skulptuuriosakonna meistri Lauri Tamme ja kunstnik Ülle Ottokari loodud piimalehma skulptuur kutsub kõikjal inimesi endaga pilti tegema ega pahanda ka selle üle, kui lapsed või lapsemeelsed talle parema võtte nimel selga ronivad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles