Valgat külastab kirikupea

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metropoliit Stefanus saabub kolmepäevasele visiidile Valka.
Metropoliit Stefanus saabub kolmepäevasele visiidile Valka. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Valga linna külastab 2.–4. septembrini Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku metropoliit Stefanus. Kõrgestipühitsetud metropoliit osaleb tänasel Jaani kiriku 200. aastapäevale pühendatud pidulikul kontserdil ja kohtub linnapea Kalev Härgiga. Pärast pühapäevase jumalateenistuse läbiviimist Valga Issidori kirikus naaseb ta Tallinna, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Tallinna ja kogu Eesti metropoliiti saadavad Valga visiidil munkpreester Justinus ja kiriku kantsler Martin Toon.

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku pea, metropoliit Stefanus külastas Valga linna viimati 2013. aasta septembris, kui ta pidas Valga Issidori peakiriku endise ülempreestri Valentin Savini 100. sünniaastapäevale pühendatud mälestusliturgia ning avas Tartu tänava kalmistul hauatähise.

Tänasel Jaani kiriku juubelile pühendatud kontserdil esinevad sopran Pille Lill ja organist Tiia Tenno.

Homme saab kirikus teoks jumalateenistus piiskop Joel Luhametsa ja külalisvaimulike osavõtul. Esineb Tõrva kammernaiskoor, orelil Jüri Goltsov. Järgnevad sõnavõtud, tänuavaldused ja kirikukohv.

Üleomme kell 10 algab armulauaga jumalateenistus. Jutlustab Jarmo Happonen Soome Ylistaro kogudusest ja laulab Valga segakoor Rõõm, orelil Jüri Goltsov. Ka sellele kontserdile järgnevad sõnavõtud, tänuavaldused ja kirikukohv.

Kirikus on avatud linnakiriku valmimise 200. aastapäevale pühendatud rändnäitus «Valga Jaani kirik 200». Näitust esitletakse koos Valga muuseumi rändnäitusega «Hans Einer 160 ja Valga Eesti Peetri Kirikukool 135».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles