Kõrge vaimulik külastas Valga Jaani kirikut

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 2. septembri õhtul kell 19.00 saabus Valga Jaani kiriku 200. aasta juubeli auks korraldatud  kirikuklassika kontserdile teiste seas ka eriline külaline - Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Stefanus, kes on Valgas kolmepäevasel visiidil.

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku metropoliit Stefanus rõhutas, et erinevat religiooni esindavatel kirikutel Eestis on head sidemed. "Ka minu isiklik side EELK peapiiskop Urmas Viilmaga on väga hea. Me kõik oleme ju kristlased," toonitas kõrge vaimulik, samas lisas, et maailmas tuleb sellist küllalt harva ette, et kahel kirikul on sedavõrd hea koostöö. "Nii et - jumalale tänu."

Valka satub metropoliit Stefanus siiski suhteliselt harva. "Vahetevahel ma tulen siia, sest ka Valgas on meie kogudus. Tulen, kuulan ja vaatan ning eriti on september olnud see kuu, mil olen siin käinud." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles