Madalrõhkkond toob pühapäevaks äikesevõimaluse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Kunnar Rüsülainen

Soome liikuva madalrõhkkonna serv toob pühapäevaks kohati tugevaid vihmahooge ja ka äikest. Järgmisel nädalal võib öine õhutemperatuur langeda nulli lähedale

Ilmateenistuse teatel on pühapäeva öösel pilves selgimistega ilm. Paljudes kohtades sajab vihma, kohati on sadu tugev ja paiguti esineb äikest. Puhub edela- ja lõunatuul 4-10 m/s, hommikul pöördub saartel läände, rannikul puhanguti 13 m/s. Sooja on 10-15 kraadi.

Peipsi järvel puhub öö hakul kagu- ja lõunatuul. Pärast keskööd pöördub tuul edelasse 5-10, puhanguti 13 m/s. Hommikuks tuul nõrgeneb. Lainekõrgus on 0,7-1,6 meetrit. Sajab vihma ja nähtavus on mõõdukas. Sooja on 12-14 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja võimalik on äike. Pealelõunal väheneb edela poolt alates sajuvõimalus. Puhub edela- ja läänetuul 5-10, rannikul puhanguti 14 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul saartelt alates loodesse ja nõrgeneb õhtul. Sooja on 16-19 kraadi.

Peipsi järvel puhub edelatuul 3-8 m/s. Lainekõrgus on 0,5-1 meeter. Sajab hoovihma ja võimalik on äike. Nähtavus on enamasti mõõdukas. Sooja tuleb 16-17 kraadi.

Algava nädala esimeses pooles jääb Eesti vaheldumisi madal- ja kõrgrõhkkondade mõjusfääri, mis toob nii vihmasadu, päikesepaistet kui ka öiseid nullilähedasi õhutemperatuure.

Ilmateenistus prognoosib esmaspäeva ööseks vahelduva pilvisusega ilma ja kohatist hoovihmavõimalust. Puhub loode- ja põhjatuul 4-10 m/s. Sooja on 6-11, rannikul kuni 14 kraadi. Esmaspäeva päeval on samuti vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub loode- ja põhjatuul 4-10 m/s. Sooja on 16-20 kraadi.

Teisipäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub põhjakaaretuul 2-7 m/s. Sooja on 4-10, rannikul kuni 14 kraadi. Maapinnal võib õhutemperatuur kohati aga 0 kraadi lähedale kukkuda. Ka teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Tuul pöördub põhjakaarest edelasse ning õhtuks tugevneb 5-12 m/s. Sooja on 16-20 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja edelatuul 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 7-12, rannikul kuni 15 kraadi. Kolmapäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 16-19 kraadi.

Neljapäeval tugevneb Läänemere ümbruses taas kõrgrõhuala. Mudelarvutuste kohaselt jääb vihmavõimalus alla 25 protsendi – pigem on pilvi vähe ja ilm sajuta. Läänekaaretuul nõrgeneb. Sooja on öösel 6-11, päeval 16-20 kraadi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles