Oodata on sooja ja hoovihmadega nädalat

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavari ühes: ilmateenistuse teatel tuleb pühapäev vihmane.
Vihmavari ühes: ilmateenistuse teatel tuleb pühapäev vihmane. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ilmateenistus prognoosib lähipäevadeks kohatisi sademeid ning hilissuviseid õhutemperatuure, mille maksimumid ulatuvad 20 soojakraadini, seevastu öösel langeb temperatuur nulli lähedale.

Esmaspäeva öösel oodata vahelduva pilvisusega ilma. Kohati sajab hoovihma ja tekib udu. Puhub läänekaaretuul 4-10, saartel loodetuul puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 7-12, rannikul kuni 15 kraadi.

Esmaspäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati võib sadada hoovihma. Puhub põhja- ja loodetuul 4-10 m/s. Sooja on 16-20 kraadi. Peipsi järvel puhub loode- ja põhjatuul 4-9 m/s. Lainekõrgus on 0,4-0,9 meetrit. Kohati võib sadada hoovihma ja nähtavus on mõõdukast heani. Sooja on 16-19 kraadi.

Teisipäeva öösel on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub põhjakaaretuul 2-8, rannikul kuni 10 m/s. Sooja on 4-10, rannikul kuni 14 kraadi. Maapinnal langeb õhutemperatuur kohati 0 kraadi lähedale. Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Ennelõunal puhub muutliku suunaga tuul 2-7 m/s, pärastlõunal pöördub tuul edelasse ning tugevneb õhtuks 5-12 m/s. Sooja on 16-20 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja edelatuul 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 7-12, rannikul kuni 15 kraadi. Kolmapäeva päeval on samuti vahelduva pilvisusega ilm, kuid kohati sajab hoovihma. Puhub lääne- ja edelatuul 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 16-20 kraadi.

Neljapäeva öösel on samuti vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab veidi hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 10-15 kraadi. Ka neljapäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab veidi hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 16-20 kraadi.

Reedel jätkub kõrgrõhkkonna ülekaal. Ilm on sajuta ja võrdlemisi vaikne. Õhutemperatuur sõltub Skandinaavia põhjatipust loodevoolus saabuvast jahedusest. Kui see Eestisse jõuab, langeb öine õhutemperatuur alla 10 ja päevane tõuseb 15-18 kraadini. Kui aga jahedus idapiiri taha kandub, tõusevad päevased maksimumid 20 kraadi ümbrusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles