Suvelõpp toob teateid vapsikupesadest

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Herilasepesasid on küllap kõik näinud ja kindlasti on ka kokkupuude olemas nende sõjakate tegelastega, vapsikute eluaset näeb seevastu harvemini. Hiigelpesa leidmine küll hirmutab, kuid vapsikuga lähemalt kokkupuutunud teavad, et putukad on pigem rahumeelsed.

August-september kipub olema selline aeg, mil inimene kuuri või või aida katuse alt avastab ühtäkki hiiglasliku vapsikupesa, mille juures askeldavad mitmesentimeetrised triibulised „tigedikud”. Entomoloogide sõnul aga paanikaks põhjust ei ole ja allüürnikega on võimalik ühe katuse all elada.

Sama väitis ka pereema Hummulist, kes oma kõrvalhoonesse tekkinud vapsikupesa vaatama ja pildistama kutsus. Veel rääkis naine, et võib pikkade päevade kaupa vapsikute läheduses toimetada, nii umbes meetri-paari kaugusel ning saab kinnitada – kui vapsikut ise ärritama ei lähe, on nad tõepoolest rahumeelsed naabrid. Pigem on põnev nende askeldamist jälgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles