Valgas kogunesid kahe riigi vikipedistid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval olid Valga Keskraamatukogus esmakordselt koos Eesti ja Läti vikipedistid.  Arutati eesti- ja lätikeelse Vikipeedia hetkeseisu ja tulevikuplaane ning võimalikku omavahelist koostööd. Kohtumispaik piirilinnas oli märgilise tähendusega.

Kes on vikipedistid? Kõik me ju kasutame Vikipeediat, kuid kui paljud on mõelnud, mil moel saavad vikipeediasse artiklid ja kes on need usinad inimesed, kes täidavad valgeid laike selles võrguentsüklopeedias? Neile ja mitmele teisele küsimusele vastas Ivo Kruusamägi, kes oli kokkusaamise algataja ning on ise olnud juba enam kui kümme aastat aktiivne vikipedist ning administraator.

Kruusamägi sõnul tegeleb ta ise viimasel ajal küll rohkem artiklite toimetamisega, selle kõrvalt kahjuks uute kirjutamiseks aega ei jää, kuigi viimane meeldiks talle tegevusena rohkem.  Meelisteemadeks peab Kruusamägi üsna mitut, kuid tema erilise tähelepanu saab kõik bioloogiaga ja geenitehnoloogiaga seotu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles