Aktsiooni tulemus muudab murelikuks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseireid. Foto on illustratiivne.
Politseireid. Foto on illustratiivne. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna hommikul kontrollis politsei Valgamaal sõidukijuhtide kainust. Kontrollitud 689 juhist koguni kuue puhul tuvastati, et rooli oli istutud alkoholi tarvitanuna.

Valga politseijaoskonna vanemliikluspolitseiniku Kaimar Karmi sõnul on kontrollaktsiooni tulemus praegu, mil kooliaasta alles hoogu sisse on saamas, väga murettekitav. «Seistes koolide lähedal ülekäiguradade juures, on politseinikud samas täheldanud, et lapsed vajavad veel suunamist ja abi liikluses toimetulekul.»

Karm tõdes, et mõeldes septembris elavnenud varahommikusele liikluspildile, uue rütmiga alles kohanevatele koolijütsidele ja samal ajal tänavatel liikuvatele joobes juhtidele, on praegu liikluses kahtlemata üks keerulisemaid aegu ja raskete tagajärgedega õnnetuse juhtumiseks piisab vaid ühest valest liigutusest.

Vanemliikluspolitseinik lisas, et oma teede ja tänavate turvalisemaks muutmisel saab kogukond politseiga koos palju ära teha. «Märgates joobekahtlusega juhti, ärge kõhelge sellest politseile teatamast. Nii saab politsei kiiresti reageerida ning ühe suurima ohuallika liiklusest eemaldada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles