Valga kesklinnas süttinud mahajäetud hoones said inimesed viga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 5. septembril sai häirekeskus teate põlengust Valga südalinnas.

Teataja sõnul oli põleng Sõpruse 1 asuvas neljakorruselises kortermajas. Päästjatele anti kõrgendatud astmega väljakutse. Samuti kiirustasid sündmuskohale kiirabi ja politsei.

Kohapeal selgus, et taas on puhkenud põleng Raja ja Riia tänava nurgal asuvas hoonetekompleksis, mida rahvas tavaliselt vanglaks kutsub. Tõsi, sarnaselt mõnele varasemale korrale polnud tulekahju mitte hoone ajaloolises osas, vaid nõukogudeaegses telliskividest juurdeehituses, mis lähiajal kavas lammutada on.

Leeki näha polnud, küll aga tuli hoonest tublisti suitsu. Ilmselt oli süttinud taas kord praht. Kuigi linnavalitsuse eestvõttel on seda kompleksist tonnide viisi välja veetud, on prügi seal ilmselt veel omajagu.

Hoones viibis põlengu puhkedes ka inimesi. Praegu teadaolevalt oli neid seal kaks. Üks neist pääses põlengu puhkedes kiiresti hoonest välja ja sai kiirabiautos esmaabi. Mehe nägu oli tahmane.

Teise mehe tõid majast välja päästjad. Kui esialgu ta elumärke ei ilmutanud, siis pärast meedikutelt esmaabi saamist hoone õuel hakkas ta liigutama ja oli võimeline käega hapnikumaski kinni hoidma.

Üks sündmuskohal viibinud inimene avaldas arvamust, et tegu võis olla hoones alkoholi tarvitanud inimestega, kes seal magama jäid. Ühe lähedal elava inimese sõnul olnud seal ka eelmisel nädalavahetusel näha liikumas inimesi, kes väliste tunnuste põhjal joobes olla võisid.

Vahepeal oli kustutustööde tõttu häiritud ka liikLus Valgas Raja tänaval.

Päästeameti pressiesindaja sõnul sai amet väljakutse kell 17.34. Põleng lokaliseeriti kell 18 ning päästjad lõpetasid töö objektil kell 19. Kohapeal olnud pealtnägijate ütlusi kinnitas ka pressiesindaja, kelle sõnul põles hoone koridoris praht. Samuti põles 10 ruutmeetrit seinu ja lageOmal jõul väljus hoonest põlengu puhkedes üks mees ning päästjad tõid sealt välja teise mehe. Mõlemad mehed viidi kiirabiga haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles