Juubel tõi kirikusse hulga kõrgeid vaimulikke mitmest riigist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidulikul juubeliteenistusel teenis seitse vaimulikku: teiste seas Valga Jaani kiriku koguduse jutlustaja Margus Suvi (vasakul), EELK Tartu piiskop Joel Luhamets ja Valga praostkonna abipraost Mart Jaanson.
Pidulikul juubeliteenistusel teenis seitse vaimulikku: teiste seas Valga Jaani kiriku koguduse jutlustaja Margus Suvi (vasakul), EELK Tartu piiskop Joel Luhamets ja Valga praostkonna abipraost Mart Jaanson. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Jaani kiriku juubelipidustused täitsid pühakoja kolmel päeval rahvaga, kelle hulgas ka kõrgeid külalisi. Üle pika aja sai ligi paarikümnele inimesele osaks ka erakordne tunnustus – peapiiskopi tänukiri.

Pidustused algasid kontserdiga, kus esinesid sopran Pille Lill, flötist Oksana Sinkova ja organist Tiia Tenno. Seejuures lisandus Sinkova esinejate sekka alles mõni päev enne kontserti. Ent just tema esitus andis palju juurde: mõnigi pala kõlas flöödil nagu õrn portselan, mis käes puruneda ähvardab.

Eriliseks tegi kontserdi Tallinna ja kogu Eesti metropoliidi Stefanuse kohalviibimine. Ka Pille Lill märkis, et on erakordne privileeg sellise isiku juuresolekul laulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles