Väärikas tiitel leiab omaniku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal pälvis Valgamaa aasta õpetaja tiitli Valga põhikooli õpetaja Virve Sinisalu.
2015. aastal pälvis Valgamaa aasta õpetaja tiitli Valga põhikooli õpetaja Virve Sinisalu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Taas saab esitada kandidaate aasta õpetaja tiitlile. Kandidaadiks sobib inimene, kes positiivselt mõjutanud haridusasutuse ja piirkonna elu ning pälvinud tunnustust oma valla või linna elanike hulgas. Aasta õpetaja valimise eesmärk on tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele maakonna haridustöötajat, kelle töö ja isiklik eeskuju on märgatavalt mõjutanud iga noore arengut.

Kandidaate võivad esitada haridusasutuste juhtkonnad, hoolekogud, õpilasesindused, lastevanemad, õpilased, kohalikud omavalitsused ja haridustöötajate ühendused, andis teada valga maavalitsuse avalike suhete juht.

«Loodetavasti saavad vajaduse korral nimetatud ühenduste kaudu oma ettepanekuid teha kõik, kes on kandidaadi tööde ja tegemistega hästi kursis. Komisjon ootab sisukaid avaldusi. Lihtsalt nimest ja kirjest, et tegemist on hea õpetajaga, kahjuks ei piisa,» ütles peaspetsialist hariduse alal Ivi Tigane. Ta lisas, et rohkem tuleks kirjeldada kandidaadi töid ja tegemisi nii maakonnas kui vabariiklikul tasemel.

«Aasta õpetaja on pühendunud koostööle ning uueneva õpikäsituse elluviimisesse oma õppeasutustes. Andke komisjonile sellest kõigest teada,» rõhutas Tigane.

Kandidaatide kohta palub maavalitsus taotlused esitada 23. septembri tööpäeva lõpuks Valga maavalitsusele elektrooniliselt või paberkandjal. Vormikohase taotluse blanketi ja lisainfo leiab huviline maavalitsuse kodulehelt.

Valga maavanem, omavalitsuste liidu esimees ja haridustöötajate ametiühingu esinaine tunnustavad Valgamaa õpetajaid 30. septembril Ala rahvamajas.

2015. aastal pälvis Valgamaa aasta õpetaja tiitli Valga põhikooli õpetaja Virve Sinisalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles