Valgamaalased surfavad netis õhtusel ajal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Valgamaalased kasutavad internetti kõige aktiivsemalt õhtuti kella 19–21 vahel, mil tarbitava interneti maht tõuseb võrreldes päevase ajaga kuni kolm korda, selgub Valgamaa mobiilse interneti kasutamise analüüsist.

«Õhtu on kodudes reeglina kõige rahulikum periood, mil õhtusöök saab söödud ja perekeskis jutud räägitud. Niisiis võetakse aega, et vaadata internetis filme või videoid, sooritada makseid, vaadata ringi sotsiaalmeedias, saata e-kirju ja otsida netist praktilist informatsiooni, mida päeva jooksul pole olnud aega teha,» selgitas Tele2 tootedirektor Katrin Aron.

Aroni sõnul paistab valgamaalaste internetikasutus silma selle poolest, et internetis surfamise aktiivsus kasvab päeva edenedes.

«Tundub, et valgamaalased ei ole hommikuinimesed – internetikasutus hakkab tõusvas joones aktiviseeruma kella 14st alates, mis on ilmselt seotud töö- ja koolitegevustega,» ütles Aron. «Samas pole valgamaalased ka hilisõhtused tegutsejad, sest teistes maakondades jääb õhtune internetis surfamise tippaeg pigem kella 21–23 kanti.»

Valgamaa puhul on selgelt näha tendents, et nädalavahetusel veedetakse internetis rohkem aega kui tööpäevadel. Sama trend kehtib Eesti kohta ka üldiselt.

«Nädalavahetustel on internetikasutus päeva lõikes ühtlasemalt jaotunud kui tööpäevadel. Valgamaa elanikud surfavad puhkepäevadel netis palju pärastlõunasel ajal kella 14–16 vahel, seejärel tõuseb internetikasutus telefonides ja tahvelarvutites taas alates kella 20st tõusvas joones kuni kella 23ni, mil sätitakse end magama,» ütles Aron. «Puhkepäevadel on õhtune internetikasutus peamiselt seotud meelelahutuse ja ajaviite otsimisega.»

Kõigi Eesti maakondade lõikes on valgamaalased kasutatud interneti mahult vaieldamatult esirinnas, platseerudes netiskäimise aktiivsuselt Harjumaa elanike järel suisa teisele kohale. Valgamaalased on keskmisest usinamad ka kiire 4G interneti kasutamises, kasutades ligi 80 protsenti mobiilse interneti mahust 4G võrgus ning veerand protsenti 3G-s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles