Uuring: 70% valgamaalastest on ostnud Lätist alkoholi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringut esitlesid selle tellijad: Kaupmeeste liidu tegevjuht Riin Savi Vasakult, Eesti Õlleliidu tegevjuht Peeter Võrk, Alkoholitootjate ja maaletoojate liidu tegevjuht Nele Peil.
Uuringut esitlesid selle tellijad: Kaupmeeste liidu tegevjuht Riin Savi Vasakult, Eesti Õlleliidu tegevjuht Peeter Võrk, Alkoholitootjate ja maaletoojate liidu tegevjuht Nele Peil. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Tallinnas Tööandjate Keskliidu majas esitleti täna uuringufirma Norstat läbi viidud uuringut «Eesti-Läti alkoholi piirikaubanduse ulatus». Selle järgi on suurem osa Valgamaa tööealisest elanikkonnast käinud Lätis viina või muu alkoholi järel.

Uuringust selgus, et tänavu on Läti piiripoodidest alkoholi ise ostnud või lasknud tuua 28 protsenti tööealistest eestimaalastest. 26 protsenti Eesti elanikest kaalub alkoholi ostmist Lätist. Lätist alkoholi soetanutest 84 protsenti pidas seda tasuvaks või pigem tasuvaks ning 60 protsenti alkoholi ostnutest soetas Lätist ka muid kaupu.

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu hinnangul kaotab Eesti Läti piirikaubanduse tõttu tänavu ainuüksi alkoholilt kuni 20 miljonit eurot maksuraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles