Juhtkiri: Venitamine on kurjast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Taas on Eestis käimas jutud võimalikest kärbetest päästeametis. Puudu on samas ligi kaheksa protsenti päästjaid ja amet tunnistab ka ise, et see hakkab mõjutama päästeteenuse kvaliteeti.

Sellise olukorra valguses on eriti kurjast, kui päästjad peavad käima kustutamas mahajäetud hooneid. Valgamaalgi on sel nädalal juba kaks taolist juhtumit olnud. Esmaspäeval puhkes järjekordne põleng Valga südalinnas rahva seas kompleksi ühe osa kunagise otstarbe järgi vanglaks kutsutavas maja. Teisipäeval aga oli Karula vallas Kaagjärvel tühjas kortermajas korraga kahte korterisse lõke tehtud.

Eriti kahetsusväärne on muidugi, kui põlengutes inimesed kannatada saavad. Esmaspäevases põlengus Valgas nii juhtuski: üks hoones olnud mees pääses sealt ise välja, teine vajas selleks päästjate abi. Mõlemad viidi haiglasse, kust ei õnnestunud nende praeguse seisundi kohta kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles