Kaitsja taotleb kohtult Nääme õigeksmõistmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme
Alar Nääme Foto: Birgit Püve

Tallinna Kesklinna linnaosa vanema Alar Nääme kaitsja taotleb maakohtu varasema süüdimõistva otsuse tühistamist ning Nääme õigeksmõistmist.

Harju maakohtu otsusega omastamises süüdi mõistetud Nääme kaitsja Kalju Kutsar Valgast taotleb Tallinna ringkonnakohtule esitatud apellatsioonis süüdimõistva otsuse täies mahus tühistamist ning Nääme talle esitatud süüdistuses õigeks mõistmist.

Ringkonnakohus kuulutab otsuse 20. septembril.

Harju maakohus mõistis 30. juunil Tallinna Kesklinna keskerakondlasest vanema Nääme omastamises süüdi ja määras talle rahalise karistuse. Kohtu hinnangul on Nääme süü omastamises tõendatud ja tal tuleb selle eest tasuda rahaline karistus 200 päevamäära ulatuses, mis sissetulekut arvestades teeb 6300 eurot.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi korraldas endine Valga aselinnapea Nääme Valga elanike kontsertidele kutsumise flaieritega, mis ühtlasi tutvustasid Näämet kui riigikokku kandideerijat, sisaldasid Keskerakonna sümboolikat ja kandidaadi valimislubadusi.

Nääme on meediale, sealhulgas Valgamaalasele kinnitanud, et süüdistus esitati talle juba enne jõule ja endal ta süüd ei näe.

Nääme oli toona Keskerakonna riigikogu kandidaat Valga-, Võru- ja Põlvamaal.

Kriminaalasja uuris kaitsepolitsei ning uurimist juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles