Valgamaa taotleb tervisekeskuste loomiseks 2,4 miljonit eurot toetust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministeerium andis teada, et investeeringute kavaga kinnitas valitsus esmatasandi tervisekeskuste rajamise 59 projekti ning esimesed 15 keskust peavad tööd alustama juba 2018. aastal.

Uued tervisekeskused vastavad ministeeriumi hinnangul paremini vananeva rahvastiku vajadustele, kus järjest suurem rõhk läheb krooniliste haiguste jälgimisele ja kontrolli all hoidmisele. Tervisekeskustesse koonduvad põhiteenustena perearsti ja -õe, füsioteraapia, ämmaemandaabi ja koduõenduse teenused ning sõltuvalt kohapealsetest vajadustest ka teisi spetsialiste.

Tervisekeskuste loomiseks said toetust taotleda kohalikud omavalitsused, 19 haiglavõrgu arengukava haiglat, perearstid ning eriarstiabi osutajad, kelle ruumides juba praegu perearstid töötavad. Projekte finantseeritakse 85 protsendi ulatuses Euroopa regionaalarengu fondist (ERF) ning taotlejate omaosalus on vähemalt 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles