Majas, kust hukkunud mees leiti, käis koos kahtlane seltskond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lepa 4 elamu Valgas, kus eile hilisõhtul kella 11 paiku oli tulekahju ja kust leiti surnud meesterahva laip, asub äärelinnas tihedalt asustatud piirkonnas, kohe kõrval ja taga ning üle tee on teised elamud.

Kuigi maja on naabri sõnul, kes ei soostunud oma nime avaldama, pärast seal elanud vanapaari surma juba üle kahe aasta tühi, oli sisse vaadates näha seal elamise märke. Eeldatavasti on kogu mööbel ja sisustus jäänud majja endistest elanikest. Kõikjal oli märgata prügihunnikuid ja tühja taarat.

«Pärast vanapaari surma läks see maja pärijatele, keda minu teada on kolm: üks neist elab Venemaal, üks on asotsiaal ja kolmandast ei tea,» rääkis naaber. Tema sõnul on naabrid ka linnavalitsusele teatanud, et maja tühjalt seisab ja kahtlased isikud seda pidavalt külastavad.

«Käib mehi ja naisi, nii ühe- kui kahekaupa. Eilegi nägin siin üht naisterahvast liikumas. Korjavad aiast õunu ja lähevad majja. Arvatavasti ööbivad seal ka. Näen seda liikumist aasta ringselt juba paaril viimasel aastal,» rääkis üks naabritest.

Naise sõnul ei tee aga majas käivad isikud seal lärmi ja seetõttu pole vajadust olnud ka politseid kutsuda. Linnavalitsusest olevat aga siiani öeldud, et nad ei saa omanikke kätte ja kuna maja väga hullus seisus pole, midagi ette pole ka võetud.

Nüüd, pärast põlengut, on aga olukord hoopis trööstitu. Vastu vaatavad mustad, põlenud avatud aknaavad ja hullus seisu elamine. Hoovis oli näha ka katkise avausega kaevu, mis naabrinaiselegi muret tegi. «Sinna võivad nii lapsed kui ka loomad sisse kukkuda.»

Kaugemal elav naine, kes ise meie juurde tuli, kuid nime ei soostunud ütlema, rääkis, et pärast vanapaari surma  lõid ümberkaudsed poisikesed esmalt kividega sisse aknaklaasid, seejärel lõhuti ära ukselukk ja nii ta läks: seejärel hakkasid seal käima eluheidikud.

Eile kella 23.10 ajal teatati häirekeskusele, et Valgas Lepa 4 on puhkenud tulekahju mahajäetud elamus. Teataja sõnul oli mansardkorrusega majas näha leeki ning kõigist maja akendest tuli suitsu.

Päästajate saabudes põlesid eramu ühes toas põles diivan ja selle ümbrus. Maja kustutanud päästjad leidsid hoonest 45aastase surnud mehe.

Põleng lokaliseeriti kell 23.34 ja likvideeriti lõplikult kell 00.31. Selleks ajaks olid päästjad kogu maja põhjalikult üle kontrollinud. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja uurimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles