Kiisatamme perenaine ammutab energiat hiiepuult

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme rinnasümbermõõt on viimase mõõtmise andmetel 530 sentimeetrit ja kõrgus 22 meetrit, mis asetab ta kindlalt Lõuna-Eesti võimsaimate puude hulka. Kiisatamme perenaine Tuuli Merimaa teab, et ennevanasti olnud siin hiiemägi.
Tamme rinnasümbermõõt on viimase mõõtmise andmetel 530 sentimeetrit ja kõrgus 22 meetrit, mis asetab ta kindlalt Lõuna-Eesti võimsaimate puude hulka. Kiisatamme perenaine Tuuli Merimaa teab, et ennevanasti olnud siin hiiemägi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Mina ei tea Restu külast suurt midagi, peale selle, et naabrid on kõik hästi toredad – olen siia mujalt tulnud,» võtab Kiisatamme talu perenaine Tuuli Merimaa meid rõõmsameelselt vastu.

Küll aga teab heledapäine habras naine rääkida nüüd nende perele kuuluvast põlisest Kiisa talust, millest ühel hetkel sai Kiisatamme.

Nimemuutuse põhjus olnud siin juba sajandeid kasvanud erakordselt võimas, talu sümboliks olev tammepuu. Selle juurde Tuuli meid kohe alguses viiski. «See tamm on siin elumuutev kõikidele – minule kaasa arvatud,» ütleb perenaine veidi mõtlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles