Restu spordipäeva peetud 82 aastat jutti

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagisele populaarsele vaatemängulisele rammumehevõistlusele on leitud asendus: paaril viimasel aastal on olnud kohal Sangaste pritsumehed.
Kunagisele populaarsele vaatemängulisele rammumehevõistlusele on leitud asendus: paaril viimasel aastal on olnud kohal Sangaste pritsumehed. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Restus on sport alati au sees olnud. Esimene spordipäev, mille organiseeris Harimäe haridusseltsi spordiring, peeti 1934. aasta augusti esimesel pühapäeval ning tänavust sai nimetada selle spordirahva seas oodatud sündmuse 82. aastapäevaks.

Restu spordipäeva, mida peetakse ka vanimaks järjepidevalt toimunud spordiürituseks Eestis, korraldatakse traditsiooniliselt augusti esimesel pühapäeval. Kuigi mõisapargi servas oleval küla spordiplatsil oli septembrialguse kesknädalal vaikne, oli ometi muru niidetud ja jalad viisid kui iseenesest väikese mälestuskivi juurde põlispuude varjus.

See on paigaldatud siia spordipäeva algatajate, Harimäe haridusseltsi liikmete mälestuse austamiseks. Mälestuskivi paigaldamise mõte tuli kodanikualgatusena kohalikult elanikult Heino Kängsepalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles