Küla, mis kõnetab igaüht omamoodi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liia Kersoni huvi aianduse ja puude vastu on tõenäoliselt sellest, et tema isa olnud metsavaht Restu vahtkonnas. «Ma ise olen meedik olnud ja kahetsen, et vale ameti valisin.»
Liia Kersoni huvi aianduse ja puude vastu on tõenäoliselt sellest, et tema isa olnud metsavaht Restu vahtkonnas. «Ma ise olen meedik olnud ja kahetsen, et vale ameti valisin.» Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Kui Sangaste poolt Otepääle suunduda, näitab teeviit üsna pea Restu peale. See küla kõnetab pea iga Valgamaa inimest omamoodi ja vaevalt leidub kedagi, kes selle kandi kohta midagi ei teaks.

Kalameestele tuleb kohe meelde Restu kalarikas paisjärv, mõne hinnangul on see koguni üks parimaid kalastamiskohti Lõuna-Eestis, spordiinimeste hulgas on aga sealne spordipäev oodatud sündmus. Pea kõiki ümbruskonna inimesi paneb pead vangutama ja südamest ohkama, kui jutt läheb ajale, mil Restus oli veel kool.

Kiisatamme puhketalust seevastu on mõnigi tagasi tulnud positiivse emotsiooniga. Puhkajatele ja reisisellidele on silma jäänud laguunisarnase Restu karjääri supelrand maantee läheduses ja kindlasti mäletatakse kaks aastat tagasi sealtsamast leitud haruldust – mammutihammast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles