Müügipiirang tekitas nördimust

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkur. Foto on illustratiivne.
Suhkur. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalase poole pöördus inimene, kes oli nördinud ühe kaubandusketi müügipoliitikast. Nimelt oli Võrumaal Valga maakonna piiri lähedal Saru kandis elav Meelis Mürk käinud augusti lõpus Valga Säästumarketis sooviga osta suuremat kogust suhkrut. Seal aga selgus, et suhkrul on kümnekilone müügipiirang ning soovitud kogust osta ei saanudki.

Ostja oli nördinud: «Kui inimene käib kaugemalt korra nädalas linna, tahaks ikka rohkem osta, ja kui on müügipiirang, siis võiks see olla mõistlikust kogusest alates, näiteks 60 või 100 kilost.» Tõsi, suhkrut oleks saanud osta küll Rimist piiranguteta, kuid 69 sendiga kilo eest, samas Säästumarketis maksis suhkrukilo 65 senti.

Müüjad ostjale selgitusi ei andnud, kaupluse juhataja Regina Tamm aga vastas järelpärimisele, et tegemist on ettevõttepoolse piiranguga, mis on seadusega kooskõlas -- täpsemaid põhjusi välja toomata. Üks kaupluse töötaja aga väitis, et tegu olevat klientide huvides vastu võetud ajutise kehtivusega otsusega, et hulgiostjad poodi hoidiste tegemise hooajal tühjaks ei ostaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles