Kontsert kogub toetust suurperedele

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel kontserdil on külas laulja Alen Veziko.
Esimesel kontserdil on külas laulja Alen Veziko. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Heategevuslikule kontserdile Sangaste kirikus tuleb esinema Alen Veziko. Kogu piletitulu läheb kahe Valgamaal elava neljalapselise pere toetuseks.

Pühapäevase kontserdi korraldajad Marget Põder ja Jane Juus, kes mõlemad Valgamaa lasterikaste perede ühingu liikmed, rääkisid, et kahel välja valitud perel on abi hädasti vaja. Ühingut varasemalt kümme aastat vedanud Juusi sõnul tunneb ta Valgamaa suurperesid hästi ja väljavalitud peredel on mure kõige kriitilisem.

Ühel perel vajab remonti korter, millespalju tervisele ohtlikku hallitust. Samuti vajab vahetamist elektrijuhtmestik.

Teise pere majas on korsten kasutuskõlbmatu ning kogu maja elanikele eluohtlikus seisus, sest ehitusel on tehtud projekteerimisviga. «Seal ei saa ka parandada küttesüsteemi, sest maja võib kokku kukkuda,» ütles Jane Juus.

Täpsemat infot abivajavate perede kohta naised avaldada ei julge, kuna varasem kogemus ütleb, et laiema meediakajastusega võivad kaasneda ebameeldivused peredele.

Juus kinnitas, et peresid nende olukorras kuidagi süüdistada ei saa. Vanemad on tublid, käivad tööl, hoolivad väga oma lastest ja püüavad pakkuda lastele täisväärtuslikku elu. Olukord on aga selline, et palgarahaga saab küll toidu lauale ja riided selga, kuid eluaseme remondiks või ostuks kahjuks ei jagu.

Kuna need kaks peret elavad Valgamaal, on pank Juusi sõnul vastanud laenutaotlustele: «Pole perspektiivikas maakond, kuhu osta või ehitada kinnisvara.»

Naiste sõnul on selline projekt neile esimene. Palju kiidusõnu jagus neil muusik Alen Vezikole, kes naiste plaaniga kiirelt kaasa tuli ning nõuga abiks oli. «Veziko ütles, et meie esimesest kirjast oli näha, et oleme algajad,» naeris Juus.

Esialgu plaanitakse korteriremondiks koguda 8000 ning majaostuks 20 000 eurot. Et summad pole väiksed, on plaanis ka järgmised kontserdid, mille tulu läheks samuti samadele peredele. Selleks käivad läbirääkimised näiteks Reet Linna ja Anne Veskiga. Kui see projekt peaks õnnestuma, ei välista Juus ja Põder, et abistatakse ka järgmisi peresid.

Kontserdi korraldusel on appi tulnud ka mitu firmat ja eraisikut, kellelt saadi tasuta helitehnika, esineja toitlustus ja kontserdipaiga kaunistamise vahendid.

Kontsert algab EELK Sangaste Püha Andrease kirikus pühapäeval, 11. septembril kell 17. Pileti hind on kuus eurot ning kohapeal saab teha ka annetusi mainitud perede heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles