Hooldusõed kipuvad kuu peale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Mälberg
Tiina Mälberg Foto: Gabriela Liivamägi

Rakvere teater toob 28. septembril Valga kultuurikeskuses publiku ette Marie Jonesi komöödiapõneviku «Sinatraga kuu peale». Loretta (Ülle Lichtfeldt) ja Francis (Tiina Mälberg) on kaks tavalist keskeale lähenevat iiri naist oma igapäevaste rõõmude ja muredega – lapsed sirguvad, mehed otsivad või teevad tööd, sõbrannad abielluvad. Elu vajab elamist, aga iga asi nõuab raha.

Naised töötavad hooldusõdedena 84aastase üksiku voodihaige vanahärra Dave`i juures. Tema rõõmud piirduvad ajalehe lugemise, hobuste võiduajamistel panustamise ning oma suure lemmiku Frank Sinatra muusika kuulamisega.

Ühel päeval juhtub aga midagi ootamatut, mis lennutab naiste fantaasia peaaegu et kuule ning paneb proovile nende südametunnistuse. «Sinatraga kuu peale» on lugu igapäevasest olelusvõitlusest, mis küsib: kui kaugele on inimene nõus minema oma heaolu nimel?

Marie Jonesi näidenditele on omane väikeste inimeste keeruliste elude kajastamine läbi mahlase keelekasutuse, särava huumori ja põnevuse. «Sinatraga kuu peale» on tema viimaste aastate loomingu suurim hitt, mida on menukalt mängitud mitmetes maailma riikides. Rakvere teatris tõi näidendi lavale Ivo Eensalu. (VM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles