Linnapea kohtus Hiina suursaadikuga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Härk
Kalev Härk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, Tallinnas kohtunud Valga linnapea Kalev Härk ja Hiina Rahvavabariigi suursaadik Eestis härra Qu Zhe arutasid linna ja saatkonna vahelise koostöö arendamist ja tugevdamist.

Hiina suursaadiku kutsel toimunud kohtumisel tutvustas linnapea suursaadikule Valga linna tervikuna ning selle erinevaid võimalusi ettevõtluse- ja kultuurialase koostöö arendamiseks. Ühiselt diskuteeriti mitmesuguste konkreetsemate koostöövormide üle.

Samuti arutati erinevatel kontaktüritustel osalemise üle selleks, et tihendada Eesti ja Hiina ettevõtjate omavahelisi kontakte. «Koostöö Hiinaga annab võimaluse linna ettevõtetel laiendada oma tegevust nii importides kui eksportides ning tuua kaks erinevat kultuuri teineteisele lähemale, mistõttu on kahepoolsete suhete arendamine väga oluline,» sõnas linnapea Kalev Härk.

Lisaks arutleti ka teistel laiematel teemadel, mis omavahelisi suhteid ning Hiina või Valga arengut mõjutavad.

Kohtumine oli jätk suvel toimunud Valga ettevõtjate ja linna esindajate delegatsiooni külastusele Tangshani linna Hiinas. Linnapea Kalev Härk kutsus suursaadikut Qu Zhe visiidile Valgasse selleks, et tutvustada lähemalt linna ning kohtuda ettevõtjatega. Kohtumise täpne aeg on veel selgumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles