Matk tutvustab Otepää kandi põnevaid paiku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastatakse ka Otepää linnamäge.
Külastatakse ka Otepää linnamäge. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu tähistab Otepää 900 aasta möödumist paiga esmamainimisest Novgorodi kroonikates. Otepää 900 pidustuste osana leiab pühapäeval, 18. septembril, aset ajalooline matk Otepää giidi Ene Poolandiga.

Matka läbiviija Ene Prants sõnas, et staažika giidi Poolandiga koos külastatakse Otepää üldtuntud huvipaiku, et lisaks sportlikule vormile teadmiste vormi paremini korras hoida.

«Otepääl on väga palju huvitavaid paiku, millega seoses liikvel palju legende,» ütles Prants. "Koos Ene Poolandiga saab ehk nii mõnigi senine tuttav vaatamisväärus avastatud hoopis teise vaatenurga alt.

Kolmetunnise matka start on 18. septembril Otepää keskväljakul.

Otepää giid Ene Pooland alustas giiditööd juba 1976. aastal. Kolleegide sõnul teeb ta oma tööd pühendumusega ja säraga silmis ning seda nii eesti, vene ja soome keeles. Ta on rõõmsameelne ja heatujuline, avara silmaringiga. Ene Pooland on palju reisinud ning oskab Otepääd ning selle ümbrust turistidele huvitavaks ja meeldejäävaks teha.

Riietuda tuleks vastavalt ilmale, panna jalga mugavad jalatsid ning võtta kaasa veepudel ja sõber. Matka toetab Otepää vallavalitsus, see on osa üleeuroopalisest liikumisnädalast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles