Põllumehed sundisid riigijuhte ärkama ja kriisi märkama

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossiplatsile jõudis 10 000 liitrit värsket kodumaist piima. Carl Robert Jakobsoni sõnad: «See rahvas üksi võib oma vabaduse peale julge olla, kellel liha ja leib omaenese päralt on ...» piimapudelitel olid kui meeleavalduse juhtlaused. Pudelite arv tähistas häid lüpsilehmi, kes viimase kahe aasta jooksul ebasoodsa majanduskliima tõttu rännanud piiri taha või tapamajja.
Lossiplatsile jõudis 10 000 liitrit värsket kodumaist piima. Carl Robert Jakobsoni sõnad: «See rahvas üksi võib oma vabaduse peale julge olla, kellel liha ja leib omaenese päralt on ...» piimapudelitel olid kui meeleavalduse juhtlaused. Pudelite arv tähistas häid lüpsilehmi, kes viimase kahe aasta jooksul ebasoodsa majanduskliima tõttu rännanud piiri taha või tapamajja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valgamaa põllumehed avaldasid toetust eilsele meeleavaldusele Toompeal, mis juhtis tähelepanu pikale kriisile põllumajanduses.

Valgamaa Põllumeeste Liidu juht Kalle Kits, kes eile oma põllult vilja koristamisega ametis oli, märkis, et maakonnast tema teada Toompeale keegi minemas ei olnud. «Me ei ole koondunud sel aastal, aga seekord on aktsioon veidi teistmoodi ka. Pealegi on põllumehed veel põllul, praegu on kiire aeg,» sõnas Kits, kes tegevpõllumehena hilissuviste ilusate ilmade väärtust teab.

«Aga ega siit midagi tulemas ole, kui ikka Exceli tabeli järgi riiki juhitakse ja kui vaesust jagatakse ümber nii, et kokkuvõetult jääb samaks, aga jagame selle sektorite vahel ümber. Kas see on õiglane?» küsis Kits retooriliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles