Otepääl läheb lammutamiseks ja ehituseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Otepää Tervisekeskus juhataja Andres Arike peab uuendusi vajalikeks.
SA Otepää Tervisekeskus juhataja Andres Arike peab uuendusi vajalikeks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vabariigi valitsus kinnitas 8. septembril esmatasandi tervisekeskuste rajamise 59 ideekavandit, mille seas on ka Otepää tervisekeskuse uue lisahoone projekt. Esimesed 15 keskust peavad tööd alustama juba 2018. aastal.

Otepää tervisekeskusel on võimalus esitada 2017. aasta märtsiks rahandusministeeriumile taotlus esmatasandi tervisekeskuse rajamiseks, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova. Tervisekeskus taotleb maksimaalset toetust, milleks on 690 000 eurot, sellele lisanduv omafinantseering on vähemalt 230 000 eurot.

SA Otepää Tervisekeskus juhataja Andres Arikese andmeil on projekti käigus kavas lammutada tervisekeskuse krundil olevad vanad apteegi- ja haiglahooned ning nende asemele ehitada uus hoone. Seal hakkaksid paiknema perearstid, füsioteraapia osakond, ämmaemandaabi ja koduõenduse teenus.

Tervisekeskuse praegusesse hoonesse on plaanis rajada eakate päevakeskus, laiendada hooldusosakonda, edasi jäävad tööle hambaraviosakond, röntgen ja labor.

«Praegu on tervisekeskuse uue hoone detailplaneering vallavalitsuses menetlemisel, 2017. aastal peaksid algama ehitustööd,» täpsustas Andres Arike. «Uue hoone ehitamisel paranevad arstide töötingimused ning tõuseb elanikele pakutava teenuse kvaliteet. Projektis on ka ette nähtud, et olemasolevate eriarstide vastuvõtud säilitatakse.»

Tervisekeskuste projekte finantseeritakse 75 protsendi ulatuses Euroopa regionaalarengu fondist ning taotlejate omaosalus on vähemalt 25 protsenti. Valga maakonnast on toetust saanud projektide nimekirjas veel Valga haigla ning Tõrva tervisekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles