Arvamus: Õnnelikud lapsed tulevad õnnelikust kodust

, Õnne Naaris Valgamaa Rajaleidja keskuse sotsiaalpedagoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnne Naaris
Õnne Naaris Foto: Erakogu

Suur suvi on möödas ja alanud uus õppeaasta. Põnev taaskohtumine klassikaaslaste ja õpetajatega, kellega veedetakse järgmistel kuudel suur osa päevast. Septembris on koolides tunda rõõmsat elevust ja lusti nii õpilastes kui pedagoogides. Kuidas säilitada energiat ja motivatsiooni lastes kevadeni, on väljakutse kõikidele last ümbritsevatele täiskasvanutele.

Lapse toimetulek koolis sõltub suuresti õpetajast, kuid selleks, et see tegevus ka maksimaalset vilja kannaks, on vaja õpilasi, kes valmis õppeprotsessis osalema. Õppimine ja õpetamine on koostöö õpilase ja õpetaja vahel, kuid selle koostöö alusmüüri laovad lastevanemad.

Et laps saaks koolis edukas olla, peaks ta olema välja puhanud ja tema kõht täis. Oluline on piisav ja kvaliteetne uni. On tähtis vahet teha magama minemise ja magama jäämise vahel. Lapse õhtused tegevused võiksid olla rahulikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles